top of page
tarina saa alkunsa

Maito liikuttaa

Leipäjuuston valmistus Jukkolassa alkoi 1991. Veljeksillä Kyöstillä ja Veikolla vaimojensa Eijan ja Paulan kanssa oli molemmilla lypsykarjatilat, joiden kiintiöiden ylijäämämaitoa he päättivät alkaa hyödyntää. Aluksi juustoa valmistettiin pieniä määriä kotioloissa ja sen ympärille perustettiin yritys Jukkolan Kotijuustola. Pian leipäjuuston rinnalla alettiin valmistaa myös muita maitotuotteita, kuten jogurttia, kypsytettyjä juustoja ja voita.


Toiminnan kasvaessa 1994 Jukkolat ostivat Lohtajan vanhan osuusmeijerin kiinteistön. Vanha meijeri kunnostettiin ja samalla yrityksen nimi lyheni Jukkolan Juustolaksi. Kysynnän kasvaessa pelkkä oman tilan maito ei enää riittänyt ja maitoa ryhdyttiin ostamaan muiltakin lähitiloilta Valion keräilemänä.


 

Kuvassa tuoreet yrittäjät 1995 nuorina ja komeina, nykyään ovat omien sanojensa mukaan enää vain komeita.

uusia aluevaltauksia

Lisää yhteistyökuvioita

2000-luvun taitteessa Jukkolassa aloitettiin kypsytettyjen juustojen maahantuonti ja juustojen myynti keskusliikkeille alkoi. Yhteistyö muutamien eurooppalaisten toimijoiden kanssa syveni, ja tämän myötä yrityksen nimeksi tuli vuonna 2007 Jukkola Food.

Omassa tuotannossa keskityttiin leipäjuuston valmistamiseen muiden tuotteiden jäädessä pois valmistuslistalta. Leipäjuustojen pakkausilmettä uudistettiin ja hiljalleen ne olivat saatavilla ympäri Suomen. 

vetovastuun siirto

Jukkola tänään

Tänä päivänä keskitymme puhtaaseen lähiruokaan. Vuonna 2014 teimme sukupolvenvaihdoksen, jossa otimme vetovastuun vanhemmiltamme.  Me, eli Janne, Veli-Matti, Eveliina, Joonas ja Jussi sekä alkuperäisistä perustajista Paula olemme nykyään yrittäjiä Jukkolassa. Leipäjuuston lisäksi valmistamme jälleen myös muita herkkuja, kuten jogurttia, goudajuustoja, piimää ja salaattijuustoa. Ideoimme ja kehitämme koko ajan myös uutta, jolla pyrimme yllättämään makunystyränne. 


Tahdomme jatkaa tarinaa samasta ajatuksesta, josta kaikki sai alkunsa. Paluu juurillemme tarkoittaa meille yksinkertaista ja puhdasta kotimaista ruokaa, lähellä tuotetuista raaka-aineista. Ja kaikki tämä rennolla huumorilla piristettynä ja yhdessä tehden, se on meidän juttumme.

 

bottom of page